- Nieuws -

Deze pagina is voor Links, nieuwtjes, gekkigheidjes, ingezonden foto's en nog vele andere zaken die niet echt een vaste plaats kunnen hebben op de overige pagina's.


Stella artikel, bron: Noordhollands Dagblad: - door Karel Beckmans - Weer ging een vriendschap kapot (Vinyl lp VNC 1003)-Oké, ik beken. Ik val op rijpe vrouwen. Op alle? Nee, alleen op een select groepje vrouwen met een rijpe, doorleefde stem. Vrouwen die in het leven staan of daar in hebben gestaan. Ik vraag niet meer van ze, dan hun stem te mogen horen, levend op het podium.

Zo is daar Cheikha Rimitti, Algerijnse voormalige dame van plezier en koningin van de raï-muziek. Rimitti, ongeveer negentig zal ze zijn, werd in mijn bijzijn van het podium gejaagd in Amsterdam omdat ze voor een handvol uitzinnige fans na drie uur zingen weer van voren wilde beginnen.

Of neem de Joegoslavische zigeuneroma Ljiljana Buttler. Kleine innemende vrouw, die na een zangcarrière in Joegoslavië naar Duitsland vluchtte voor een baan als afwashulp. Herontdekt met Nederlandse hulp. Haar stem, diep als een fagot en zacht als het fijnste schuurpapier, is onvergetelijk.

En zo zijn er meer rijpe vrouwen in de wereldmuziek. Maar er is er één dichter bij huis waarvoor je me mag bellen zodra ze weer live gaat zingen. Adrie Tuinsma uit Den Helder. Adrie wie? Adrie Tuinsma! Oma van ruim over de AOW-leeftijd, ook bekend als Stella.

Voor het eerst hoorde ik haar twintig jaar geleden tijdens een autorit door Drenthe. De kennismaking begon met het b-kantje. 'Weer ging een vriendschap kapot en jij kwam niet meer. Iets in mijn hart brak in twee, niet voor de eerste keer', galmde de radio. Kippenvel. Stella bezong hartzeer die de onvermoede liefde voor de rijpe stem liet ontluiken. Doorrookt, emotioneel en geloofwaardig. Stella had een paar hitjes . Ze kreeg echter nooit het grote publiek dat ze verdiende.

Ik heb er vrede mee. Uit mijn eigen collectie van singles, elpees en cd's van Stella draai ik 'Vriendschap' en 'In de nacht ben jij gekomen' het liefst. Helaas heeft Stella de planken vaarwel gezegd. Stilletjes hoop ik dat ze, nog eenmaal weer wil zingen. Kom ik gelijk luisteren. Deed Frans Bauer jaren geleden ook. Dus je weet maar nooit.

Lees het originele artikel op de website het Noordholland Dagblad


Op zoek naar Stella materiaal: Het stella Team is op zoek naar materiaal van Stella. Misschien dat er onder jullie verzamelaars zijn die nog e.e.a. in de collectie hebben... laat ons dat gerust weten, graag houden wij de discografie van Stella zo kompleet mogelijk en het zou natuurlijk leuk zijn als jij daar een bijdrage aan kan leveren. Dit geld overigens voor al het Stella materiaal! Foto's en of hoesmateriaal zouden wij graag willen gebruiken. Neem gerust contact op met de webmaster webmaster@stellabos.nl om te bekijken hoe we dit kunnen regelen.

Mochten jullie verder nog ideeen hebben of suggesties hebben, laat dat ons dan weten via de 'contact' pagina. Wij werken in ieder geval met veel plezier aan deze website, alleen wil het door drukke omstandigheden wel eens allemaal wat langer duren. Genoeg hierover!,... ennu kom gerust weer eens een kijkje nemen, want uiteindelijk doen wij het voor jullie, de bezoekers, de fans, de familie en natuurlijk Stella zelf.

Het Stella team


Links: Via de onderstaande link is het voor jullie mogelijk andere sites te bekijken. De wereld van de 'ether piraten' de 'smartlappen' en de levensliederen...

Klik hier voor de linkpagina


Toekomst van Stellabos.nl?: Wij hebben ons voorgenomen de website opnieuw te ontwerpen. Er zal meer aandacht worden geschonken aan de afdeling foto's. Een onderverdeling van foto's waarin ook ruimte zal zijn voor prive kiekjes. De gedichten pagina zal ook kompleet anders worden, het zal regelmatiger worden ververst en ook de aankleding zal wat 'gedichtachtiger' zijn. Verder zal de linkpagina een eigen pagina krijgen, dat is duidelijker en prettiger zoeken voor de bezoekers.

Stella bier?: Tja, dat Stella overal in de wereld, in meer of mindere mate bekend is, dat wisten we (hahaha) Dat bewijst maar weer eens deze bierdop, meegenomen door een fan uit Egypte. Zal vast wel lekker gesmaakt hebben!

Als er iemand is die ook leuke 'Stella' spulletjes in zijn bezit heeft of gewoon iets leuks wil delen met Stella, Het Stella Team en natuurlijk jullie allemaal, de Fans, laat ons dat dan gerust weten. Je het het opsturen naar het postbusadres: postbus 8826, 3009 AV te Rotterdam tav. Stella, of gewoon mailen kan natuurlijk ook. Leuke foto's zijn bijvoorbeeld ook welkom. Behoudens natuurlijk dat wij van Het Stella Team het toegezonden materiaal wel leuk genoeg vinden om te publiceren op stellabos.nl... Wij horen het wel van jullie!


Opening website: Op 21 september was dan eindelijk het moment aangebroken om Stella te verrassen met haar eigen website. Totaal verrast door een heuse chipolata taart met daarop in chocolade www.stellabos.nl, drong pas heel langzaam tot haar door wat dit nu eigenlijk allemaal inhield. Deze 68ste verjaardag zou onvergetelijk worden. Gewapend met fotocamera heeft Nel van Baaren dit moment vastgelegd zodat jullie getuige kunnen zijn van deze bijzondere gebeurtenis.

Klik hier voor de foto's


Dankwoord: Stella zou Stella niet zijn als ze niet aan jullie liet weten wat zij vond van deze gebeurtenis, de uiteindelijke website. Een dankwoord voor alle leuke reacties en trouw gebleven fans.

Klik hier voor haar verhaal